• Lorem ipsum

De Gladiator® muursystemen zijn gemakkelijk te verwerken door iedere doe-het-zelver. Het materiaal van de muurpanelen en -kanalen kan verwerkt worden als hout. Dus de decoupeer- en cirkelzaag, boor en priem komen hier uitstekend van pas. De wandpanelen en muurkanalen worden door ons geleverd in de standaardlengtes 244/122/81cm en kunnen dus gemakkelijk op de juiste lengte gezaagd worden. Indien gewenst kunnen wij ook op maat gezaagd leveren; bel 030 207 2044 voor een offerte.

GearTrack Kanalen

Bij het monteren van de muurkanalen is de (verticaal gemeten) afstand tussen de horizontale muurkanalen van belang wanneer u straks wandkasten, een Golf Caddy of GearLoft leggers aan de muurkanalen gaat ophangen. In de montagehandleidingen van de kasten en leggers staat duidelijk uitgelegd welke tussenafstand hiervoor nodig is.
Een tip uit de praktijk is om de muurkanalen (voor zover mogelijk) met dubbelzijdig tape op de juiste hoogte en waterpas te plaatsen en vervolgens vast te schroeven.

GearWall Panelen

Bij het plaatsen van de wandpanelen werkt u van onder naar boven.
Perfect plaatsen van het eerste/onderste paneel is het halve werk. Let hierbij goed op het volgende:

  1. Het paneel moet waterpas geplaatst worden.
  2. Bewaar voldoende afstand tot de vloer. Vooral wanneer u hierna nog vloertegels gaat leggen. Het toont doorgaans mooier als de tegels onder de wandpanelen of plint doorlopen.

Een tip uit de praktijk is om het eerste paneel te laten rusten op enkele vloertegels die naast elkaar liggen. En dan met behulp van enkele wigjes (of stukjes karton van de verpakking) te "stellen" tussen tegels en paneel totdat het paneel waterpas staat. Vervolgens het paneel aan de muur bevestigen.

Wanneer het onderste paneel een stuk hoger dan de vloer moet komen, dan is het gebruik van een paar schragen aanbevolen om het eerste paneel op de juiste hoogte en waterpas te positioneren en vervolgens vast te schroeven.