• ONE-STOP GARAGE SHOP
  • KWALITEITSMERK GLADIATOR
  • TOPKWALITEIT GARAGEVLOEREN

SwissDeck garagevloer installeren

WAARSCHUWING: Stap niet op losliggende tegels deze kunnen makkelijk verschuiven!


1. SwissDeck moet in de ruimte waar het geïnstalleerd wordt 24 uur acclimatiseren om dezelfde temperatuur als de ruimte aan te nemen.

2. Begin met leggen vóór in de garage dus bij de inrit, aan de zijde van de mooiste of langste muur.

3. Houd ca. 8 mm ruimte tussen de vloertegels en de in de ruimte aanwezige muren, kasten of andere zware objecten. Wanneer de tegels om zware objecten heen gelegd worden kan de vloer makkelijker “werken”.

4. Als u een ondervloer gebruikt, rol deze dan eerst uit in het voorste deel van de garage dus bij de inrit. Een foam (1-2mm) of rubber (2-3mm) onderlaag is aan te raden om (loop-)geluid te reduceren. Vooral als egalisatie wanneer de cement- of betonvloer oneffenheden bevat. Dit is alléén aan te bevelen als het in een niet-vochtige omgeving komt te liggen. Wanneer de vloer regelmatig
blootgesteld wordt aan vocht of water gebruik dan geen ondervloer.

5. Plaats de eerste tegel met een gladde zijde naar de gekozen muur en de andere naar de inrit. De lussen aan de tegel wijzen dus naar binnen en geven de werkrichting aan.

6. Plaats de volgende tegel er naast, ook met een gladde zijde naar de muur en de andere naar de inrit. Leg de tegel op de lusjes van de eerste tegel. Druk met de palm van uw hand op de rand van de tweede tegel zodat de tegel in de eerste klikt.

7. Herhaal dit in zijwaartse richting zodat er 3 rijen voor de inrit komen te liggen. Ga terug naar het begin en werk 3 rijen naar achteren (de garage in). Klik nu de randafwerking aan de rij tegels langs de inrit en sluit de deur. De randafwerking moet vrij van de deur blijven. Is de vrije ruimte te groot bij de deur trek dan de rijen naar de deur toe. Later maakt u de rij tegen de achtermuur op maat.

8. Vervolg het leggen continu van zijmuur naar zijmuur en van voor naar achter.

9. Wees er zeker van dat de vloer mooi haaks ligt, parallel aan de inrit en de gekozen muur. Plaats afwerkranden en hoekstukken waar nodig om het geheel mooi af te werken bij de inrit.

10. Tot slot maakt u de vloer op maat tegen de achtermuur en zijmuur. Ook hier weer ca. 8mm ruimte overhouden om de vloer te laten “werken”. Alle SwissDeck producten kunnen op maat gemaakt worden met een hand-, decoupeer- of cirkelzaag, of met een zware laminaatsnijder.

11. Dé finishing touch is een plint plaatsen boven de vloer. Wij leveren plinten in diverse diktes, hoogtes, kleuren en materialen. We adviseren u graag om de juiste keuze te maken.

NB: In zeer natte omgevingen gebruikt u RibDeck of SportDeck samen met DiamondDeck om het toch goed waterdoorlatend te maken en het oppervlak droog te houden. SportDeck tegels legt u ook over een afvoerputje of wasplaats in de vloer.

 

Download deze installatie instructie

 

NB:
Voor wie zijn garagevloer niet zelf wil of kan leggen staan we bij Garageworks vanzelfsprekend klaar met onze ervaren en vakkundige montageservice.

Uw garage tot ca. 50 m2 leggen we er zelfs binnen één dagdeel in!