Garagekasten monteren; doe-het-zelf of doe het samen


De Gladiator® kasten uit de RTA (Ready-to-assemble) serie worden geleverd in een "platte" doos en moeten dus worden gemonteerd voordat deze in gebruik kunnen worden genomen (tenzij u heeft gekozen voor de 'gemonteerd' optie bij bestellen want dan wordt de kast gemonteerd geleverd).
Bij sommige kasten uit de Premier serie is soms ook een gehele of gedeeltelijke montage nodig, bijvoorbeeld voor de laden. Bij de gelaste kasten is de montage beperkt tot een wielkit of draagbeugels. Voor deze montage is een duidelijke handleiding bijgesloten waarin de montage stap-voor-stap wordt uitgelegd. En er zijn een aantal filmpjes (zie hieronder) beschikbaar waarin de montage wordt voorgedaan.

 

Enkele tips uit de praktijk die de montage van kasten soepel laten verlopen:
  1. Monteer altijd eerst de "body" (zijpanelen, boven- en onderkant) maar draai de schroeven nog niet helemaal aan.
  2. Dan volgen de achterpanelen. Het bovenste en de onderste paneel kun je zo aan de body monteren. De middelste panelen kun je het beste éérst aan elkaar vastmaken op een vlakke ondergrond voordat je ze aan de body vastmaakt.  Leg vervolgens deze panelen als één geheel op de body en bevestig deze dan aan de body en aan het boven- en onderpaneel. Bij grote kasten kun je dit het best samen met nog iemand doen. Ook deze schroeven nog niet helemaal aandraaien.
  3. Zet de kast nu rechtop of op een zijkant op een absoluut vlakke ondergrond. Draai de schroeven van de rugpanelen vast aan de body. En draai vervolgens de schroeven in de hoeken van de body vast. Op deze manier is het eindresultaat een kaarsrechte kast.
  4. Plaats tenslotte de deurtjes, verstelbare pootjes en/of wielen.
   
Garagekasten monteren; doe-het-zelf of doe het samen
(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »