• KWALITEIT VOOR UW GARAGE
  • VEILIG ONLINE BESTELLEN EN BETALEN
  • BETROUWBARE EN SNELLE LEVERING

Muurpanelen en -kanalen plaatsen; wij helpen je graag verder

De Gladiator® muursystemen zijn gemakkelijk te verwerken door iedere doe-het-zelver. Het materiaal van de muurpanelen en -kanalen kan verwerkt worden als hout. Dus de decoupeer- en cirkelzaag, boor, priem en schaaf komen hier uitstekend van pas. De panelen en kanalen worden door ons geleverd in de standaardlengtes 244/122/81cm en kunnen dus gemakkelijk op de juiste lengte gezaagd worden. 

GearTrack Kanalen

Bij het monteren van de muurkanalen is de (verticale) tussenafstand alleen belangrijk wanneer je straks kasten of GearLoft leggers aan de kanalen gaat ophangen. In de montagehandleidingen van de kasten en leggers staat duidelijk uitgelegd welke tussenafstand hiervoor nodig is.

Een tip uit de praktijk is om de kanalen (waar mogelijk) met dubbelzijdig tape op de juiste hoogte en waterpas te plaatsen en vervolgens vast te schroeven.

GearWall Panelen

Bij het plaatsen van de wandpanelen werk je van onder naar boven.
Perfect plaatsen van het eerste/onderste paneel is het halve werk. Hierbij goed letten op het volgende:

  1. Het paneel moet waterpas geplaatst worden.
  2. Bewaar voldoende afstand tot de vloer. Vooral wanneer je hierna nog vloertegels gaat leggen. Het is vaak mooier als de tegels onder de panelen doorlopen.

Een tip uit de praktijk is om het eerste paneel te laten rusten op enkele vloertegels die naast elkaar liggen. En dan met behulp van stukjes karton van de verpakking te "stellen" tussen tegels en paneel totdat het paneel waterpas staat. Vervolgens het paneel aan de muur bevestigen.

Wanneer het onderste paneel hoger dan de vloer moet komen, dan is een setje schragen de uitkomst om het eerste paneel op de juiste hoogte en waterpas te positioneren en vervolgens vast te schroeven. 


 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »